Tuesday, August 29, 2006

VANAEMA JUURES

Vanaema on äsja operatsioonilt tulnud - tal võeti vasak rind ära.
Ütlen "Tsau, amatsoon!". Nüüd järgneb loeng kasvajatest (see on iseenesest päris huvitav ja hariv). Siis on järg külauudiste käes.
Taustaks. Vanaema vahetas 15 aastat tagasi maakodu linnakorteri vastu. Soodsalt sai, sest korteriperemees oli sellessamas korteris oma äia maha löönud. "Jube lugu, algul kirvega ja siis poos elektrijuhtmega. Sealsamas, kus sina praegu istud," - noogutab vanaema minu poole.
Mees läks kinni ja kuna tema naine ei tahtnud iga pleki juures juurelda, et kas see on isa veri või on see lihtsalt värviplörakas, pandi korter müüki.
"No ja see kirvemees, Andrei sai nüüd vanglast välja. Ja elab nüüd oma perega seal kus mina ennem elasin. Ja nüüd käivad vanad naabrid mul järjekorras ukse taga paluma, et tule tagasi, kallis Vilmakene, tule tagasi, milõinki, see Andrei on puhta razboinik. Eks Andrei teeb neile seal vägevasti tramburaid. Nii kui midagi on, võtab kirve välja. Käib niimoodi kirves käes ukselt uksele viina nuiamas. Taevake, isegi kui ta pannkookide jaoks jahu laenama läheb, võtab kirve kaasa."
"Aga eks meie majas juhtu ka üht-teist huvitavat," alustab vanaema uut lugu.

ZINA JA ANJA
Zina ja Anja olid suured sõbrannad. Kõik teadsid, et neil on testamendid teineteise nimele kirjutatud. Siis läks Anja operatsioonile - tal võeti emakas välja. Haiglas tutvus Anja Viktoriga, kellel eemaldati tükk kopsu. Anja ja Viktor hakkasid läbi käima, Viktor tegi Anja kodus remonti, tõi uue teleka, koos käidi Viktori suvilas. Anja kuulutas uhkusega, et neil Viktoriga on plaanis testamendid teineteise nimele teha. Siis läks Viktor uuele kopsuoperatsioonile. Anja hakkas jälle Zinaga rohkem läbi käima. Mõne aja pärast aga hakkas Anjaga kummalisi asju toimuma - ta kloppis naabrite ustele, sõimas, karjus, ähvardas. Kui naabrilapsed talle tere ütlesid, siis üritas ta neid kepiga lüüa. Lõpuks tungis Anja päise päeva ajal naabrimees Oskari korterisse, haaras Oskari rinnust kinni ja nõudis hirmsa häälega röökides, et Oskar talle kogu raha annaks. Vaene Oskar oli just seljaoperatsioonilt tulnud. Kutsuti politsei. Anja kaebas politseinikele, et tema raha on ära varastatud, et tema asju on ümber tõstetud, et tema pass kaob ära ja ilmub siis uuest välja ja et naabrid käivad tema korteris seksimas, eriti Oksana ("Mõtle - süüdistab Oksanat! Ometi ju kõik teavad, et Oksana on frigiidne," ei suuda vanaema oma nördimust varjata). Selge, vanamutt on hulluks läinud - ja pandigi Anja seevaldisse. Kui Anjat ära viidi, joigus ta nagu transis - dvatsatshesttõshjatsa, dvatsatshesttõsjatsa. Viktor tuli operatsioonil tagasi ja sai teada, et Anjakesega on selline paha lugu juhtunud. Oli kurb, mõtles et läheb haiglasse Anjakest vaatama ja viib talle tema lemmiktekikese. Läkski siis Viktor ise Anjakese korterisse - Anja oli talle viimasel päeval enne opileminekut kuldse paela küljes võtme kinkinud - et sealt tekike kaasa võtta. Kui ta aga voodi pealt tekki sikutama hakkas, pudenesid teki alt välja kirjad, hunnikute viisi kirju. Need kirjad olid Anjale adresseeritud erinevate majaelanike poolt, sisu aga oli üldjoones sama - naaber see ja see tahab heast südamest Anjat teavitada, et tema äraolekul korraldab Viktor tema korteris seksiorgiaid, milledest võtavad osa mitmed majaelanikud, eriti Oksana. Ja et osad majaelanikud on ootamatult rikastunud - kontrolligu Anja pangas oma säästud üle. Ja et nad kõik naeravad Anja üle. Lisaks sarnasele sisule olid kirjad kirjutatud ka sarnase käekirjaga. Viktor näitas kirju majarahvale, käekiri tunnistati Zina omaks, Zina võti letti ja Zina tunnistas üles. Siis helistati panka, selgus, et Anja oli oma konto just hiljuti tühjaks tõstnud - 26 000 krooni sularahas välja võtnud, järgmine päev uuesti panka tagasi tulnud ja konto väljavõtet nõudnud ja siis paar päeva hiljem kogu raha tagasi toonud. Zina tunnistas ka selle üles - jah, ta käis Anja passiga raha välja võtmas - kesse neil vanainimestel ikka vahet teeb - ja kui päris-Anja pangast murtult naases, viis Zina raha panka tagasi. "Niiet varguses teda süüdistada ei saa," laiutas vanaema käsi.
Epiloog: Anjakese seisund on seevaldis üksnes halvenenud, ei tunne ta enam kedagi ära, ainult nutab kõik see aeg. Majarahvas talle palju päevi ei ennusta, Viktor lubas matused korraldada. Zina aga jäeti ilma teretamisest, isegi lapsed ei pea talle enam "zdrastje tjotja Zina" ütlema.
"Jube inimene. Ja üks imelik asi on temaga veel. Ta ei käi mitte kunagi päevitamas," lõpetab Vanaema oma loo.

15 Comments:

Blogger Maris Palgi said...

This comment has been removed by a blog administrator.

9:53 AM  
Blogger Maris Palgi said...

No ma ei tea, Sa oled justkui õide puhkenud, järjest põnevamad asjad Sinuga juhtuvad, järjest kaunimalt Sa neid kirjeldad!
Ei tea, kas peaks jälle Su austajaks hakkama?
Saada mulle, palun, oma foto koos autogrammiga - küsin enne, kui fännikirjade tulvad Su kirjakasti täielikult ummmistavad.

Sinu
MP

P.S.
Eelmise kommentaari kustutasin, sest Su nimi sai seal kogemata väikse tähega.

Ikka, Sinu

9:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tere Neeme,
Kuidas läheb?
Vaga hea blogger sinul on!
Kas ma tohin küsida, kus Sina elad nüüd? Eestis?
Vabandus; minu eesti keel ei ole veel hea :-( - aga mina tahaksin sõbra rahve keelt õppida.
In english: It would be nice to hear from you :-)
Tervitusi,
Soomlane Sõbra "M"

3:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Is it possible to send to you private e-mail to some address?
"M" Soomest

3:34 PM  
Blogger neeme raud said...

sure

bambibambi@hot.ee

1:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

ma vaatasin algul, et sa kirjutasid sure!

8:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

ja update oma blog ka beeta formaati, muidu ei saa sind enam kommida!

8:11 AM  
Blogger oakleyses said...

gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, oakley sunglasses, prada handbags, ugg boots, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, kate spade outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, replica watches, michael kors outlet, longchamp outlet, louboutin, burberry, burberry outlet online, michael kors, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, replica watches, oakley sunglasses, tiffany and co, nike free, michael kors outlet, ugg boots, louboutin shoes, ugg boots, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, longchamp, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin outlet, nike air max, ugg boots, michael kors outlet

8:42 PM  
Blogger oakleyses said...

hermes, sac longchamp, new balance pas cher, kate spade handbags, north face, ray ban uk, nike blazer, burberry, nike roshe run, nike free, nike free run uk, oakley pas cher, true religion jeans, coach outlet, sac guess, air jordan pas cher, nike air max, true religion jeans, ralph lauren uk, air max, hollister pas cher, vans pas cher, ray ban pas cher, timberland, abercrombie and fitch, michael kors, tn pas cher, nike air max, converse pas cher, louboutin pas cher, michael kors, lacoste pas cher, mulberry, michael kors, air force, coach outlet, hollister, nike roshe, coach factory outlet, true religion jeans, nike air max, coach purses, lululemon, hogan, michael kors, north face, vanessa bruno, ralph lauren pas cher, true religion outlet, longchamp pas cher

8:43 PM  
Blogger oakleyses said...

herve leger, soccer jerseys, hollister, new balance, p90x workout, soccer shoes, reebok shoes, ferragamo shoes, valentino shoes, chi flat iron, beats by dre, converse, asics running shoes, jimmy choo shoes, ray ban, instyler, north face outlet, north face outlet, mac cosmetics, ralph lauren, ghd, abercrombie and fitch, nike trainers, longchamp, iphone 6 cases, timberland boots, louboutin, gucci, nike air max, bottega veneta, oakley, birkin bag, wedding dresses, converse outlet, celine handbags, lululemon, mont blanc, babyliss, insanity workout, mcm handbags, nike roshe, nfl jerseys, nike huarache, hollister, nike air max, vans, hollister, giuseppe zanotti, baseball bats, vans shoes

8:44 PM  
Blogger oakleyses said...

louis vuitton, toms shoes, moncler outlet, canada goose outlet, ugg,uggs,uggs canada, hollister, coach outlet, canada goose, moncler, doudoune canada goose, juicy couture outlet, michael kors handbags, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, swarovski, louis vuitton, louis vuitton, doke gabbana outlet, wedding dresses, pandora jewelry, ugg boots uk, moncler, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, lancel, moncler, supra shoes, michael kors outlet, replica watches, louis vuitton, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose uk, thomas sabo, pandora charms, michael kors outlet online, ugg pas cher, marc jacobs, canada goose, moncler, montre pas cher, barbour, canada goose outlet, links of london, barbour jackets, karen millen, canada goose, moncler, bottes ugg

8:46 PM  
Blogger Unknown said...

qzz0712
ray ban sunglasses
nets jerseys
louboutin pas cher
tory burch outlet
coach outlet
michael kors outlet
kate spade outlet
manchester united jersey
cheap football shirts
barbour jackets

11:04 PM  
Blogger qqqqqq said...

0822jejeCertains vont néanmoins air jordan 11 noir femme s'en tenir aux designs fous. Heureusement, les stocks basket adidas zx flux femme noir et blanche de vêtements Nike Shox R3 Champs adidas zx flux pas cher rose fluo tout ce dont Nike Shox R3 asics gel rocket bleu avis a besoin chaque année, saison après saison, air jordan 1 mid wb bg et à des prix abordables pour les chaussure nike solde avis familles. De même, il a vraiment un Adidas Zx Flux Pour Femme look propre à l'adresse qui rappelle une lame.

8:33 PM  
Blogger Unknown said...

goyard bag
lebron 16 shoes
westbrook shoes
mbt shoes
kyrie 3
jordan retro 12
off white
adidas yeezy boost
off white
http://www.kobeshoes.uk

12:57 AM  
Blogger yanmaneee said...

air max 97
goyard handbags
moncler
vans outlet
christian louboutin outlet
nike air max 270
adidas stan smith women
nike air force 1 high
yeezy 500 blush
adidas nmd r1

3:13 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home