Tuesday, October 02, 2007

Linnatuur, see on uus innovatiivne linnaosa, kus kunst on juba majadesse sisse ehitatud. Mingi kivist junn. "See objekt siin on ühe jaapani tüdruku tehtud, " kuulutab lektor. "Ta elas meil siin Soomes ja ta ütles et Soomes on niiii-niii raske elada ja seepärast ta võttis kõige-kõige kõvema kivi, mis Soomes leidub, sellel kivil olid väga teravad sakilised servad, aga see väike jaapanlane hõõrus seda kivi nii kaua kuni kivi muutus ümaraks ja pehmeks. Alles siis läks see tüdruk Jaapanisse tagasi." Lektor vaatab ringi. "Ou, right, we have japanese also on our group. Hey - come here, come here japanese! Please, look at this stone!"

Esineb britt, tema on tootedisainer ja tal on esileulatuvad hambad, kui ta räägib, suu avab, siis küünitavad need välja ja haukavad õhku, tal on kena näokuju, kuid põskede alumine osa läheb järsult laiemaks, mis viitab sellele, et suukoopas on tal veelgi rohkem hambaid. Tal on hea ettekanne ja täiesti geniaalne kontseptsioon, ta disainib tarbeesemeid, mis suunavad kasutajale peale teatud käitumise. Kui üldiselt, nagu ma aru saan, püüdleb disain universaalsuse poole, siis tema objektidesse on sisse ehitatud vead, aga just nende ebatäiuste kaudu juhivad objektid oma kasutaja käitumist. Näiteks veinipokaal, mida ei saa käest panna enne kui sa oled leidnud endale paar kaaslast. Ja konjakiklaas, mida ei saa käest panna enne kui see on tühjaks joodud. Need on tal kõigest esimesed katsetused aga juba need on minu meelest apokalüptilist mõõtu, mu jumal, kui need pokaalid peaks laborist välja pääsema...28 päeva hiljem ärkab Gillian Murphy koomast ja avastab, et inimkond on zombistunud.

Siis on jälle juttu sellest, kuidas kunst on tegelikult teadusega samaväärne. Kunstnik teeb kunstiteose kallal sama põhjalikult tööd kui teadlane uurimistöö kallal. Hakkan jälle mõtlema, et oleks võinud ikka öösel veidi magada, ma alati tean öösiti, et ma hommikul kahetsen, aga ikkagi ma ei maga vaid leiutan igasugu motoorseid tegevusi et ärkvel olla. Silmad vajuvad kinni. Kas auditooriumil on küsimusi? Magan. "What would you say about accusations, that Phd program for artists is just a attempt to create new aesthetic elite?" Ma olen ärkvel, ma kuulan. "Oo....i dont think so..." alustab lektor. Jään uuesti magama.

Kolm briti chikki. Nad esitavad oma ettekande mänguliselt, neil on hallid teadurikostååmid ja kraftwerki taustamuusika, nad jagavad laiali küsimustikud, kus analüüsitakse kunsti ja tedustöö omavahelisi kattuvusi, vastustevariandid on humoorikad. "Interesting," ütleks ma, kui nad mult küsiksid. Üks chick on päris kena, teised kaks mitte. Ettekande lõpuks paluvad nad küsimustikud paberlennukiks voltida ja neile tagasi lennutada. "Oh really, its very interesting," ütleks ma. Voldin lennuki vastumeelselt valmis, mõtlen, valin välja kolmest kõige inetuma - temast on kõige vähem kahju - ja sihin lennuki talle silma. Viskan kogu jõust, aga nii, et käsi liigub ainult küünarnukist, et kõrvalt vaadates poleks aru saada, et tunduks nagu ma ainult kergelt lükkaks hoogu. Minu lennuk liugleb üle laudade, kõrgemalt ja kaugemale kui teised lennukid, tabab mitte-eriti-ilusat-chikki ohutult õlga ja pudeneb maha. Chikk pöördub minu poole: "Nice flight! You must have done very good construction for this plane." ja naeratab viisakalt.

8 Comments:

Blogger oakleyses said...

gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, oakley sunglasses, prada handbags, ugg boots, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, kate spade outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, replica watches, michael kors outlet, longchamp outlet, louboutin, burberry, burberry outlet online, michael kors, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, replica watches, oakley sunglasses, tiffany and co, nike free, michael kors outlet, ugg boots, louboutin shoes, ugg boots, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, longchamp, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin outlet, nike air max, ugg boots, michael kors outlet

10:29 PM  
Blogger oakleyses said...

hermes, sac longchamp, new balance pas cher, kate spade handbags, north face, ray ban uk, nike blazer, burberry, nike roshe run, nike free, nike free run uk, oakley pas cher, true religion jeans, coach outlet, sac guess, air jordan pas cher, nike air max, true religion jeans, ralph lauren uk, air max, hollister pas cher, vans pas cher, ray ban pas cher, timberland, abercrombie and fitch, michael kors, tn pas cher, nike air max, converse pas cher, louboutin pas cher, michael kors, lacoste pas cher, mulberry, michael kors, air force, coach outlet, hollister, nike roshe, coach factory outlet, true religion jeans, nike air max, coach purses, lululemon, hogan, michael kors, north face, vanessa bruno, ralph lauren pas cher, true religion outlet, longchamp pas cher

10:33 PM  
Blogger oakleyses said...

herve leger, soccer jerseys, hollister, new balance, p90x workout, soccer shoes, reebok shoes, ferragamo shoes, valentino shoes, chi flat iron, beats by dre, converse, asics running shoes, jimmy choo shoes, ray ban, instyler, north face outlet, north face outlet, mac cosmetics, ralph lauren, ghd, abercrombie and fitch, nike trainers, longchamp, iphone 6 cases, timberland boots, louboutin, gucci, nike air max, bottega veneta, oakley, birkin bag, wedding dresses, converse outlet, celine handbags, lululemon, mont blanc, babyliss, insanity workout, mcm handbags, nike roshe, nfl jerseys, nike huarache, hollister, nike air max, vans, hollister, giuseppe zanotti, baseball bats, vans shoes

10:37 PM  
Blogger Unknown said...

qzz0712
michael kors outlet
hornets jerseys
michael kors outlet
marc jacobs outlet
michael kors handbags
ray ban sunglasses
true religion jeans
stuart weitzman shoes
christian louboutin outlet
palladium boots

10:43 PM  
Blogger qqqqqq said...

0822jejeUn exemple baskets nike soldes femme bien connu est la version philippine d'Arabian Jasmine, le sampaguita. air jordan 11 retro prix J'ai beaucoup de conceptions ceci est souvent fini avec asics gel kinsei 6 pas cher des nuances de la couleur au lieu d'une New Balance enfants couleur complètement distincte mais 3 conceptions de couleur asics gel kayano trainer blanche pas cher sont toujours populaires dans le Web et basket nike air max 90 essential femme si appliquées correctement peuvent sembler fantastiques. En terme de Air Jordan 3 soldes profane, c'est une sneaker qui n'a pas besoin de air jordan prix cassé couture.

8:25 PM  
Blogger Unknown said...

vapormax
ysl
coach outlet sale
kd 10
lebron 11
paul george shoes
air jordans
nike jordans
michael kors handbags
adidas crazy explosive

12:42 AM  
Blogger yanmaneee said...

balenciaga shoes
yeezys
jordan retro
balenciaga shoes
longchamp
off white hoodie
coach outlet
nike hyperdunk
kd shoes
off white jordan 1

3:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

off white clothing
yeezy 350
goyard
off white clothing outlet
goyard store
jordan shoes
golden goose sneakers
goyard bag
ggdb
off white outlet

10:40 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home