Wednesday, April 04, 2007

SELTSKONNAKROONIKA vol II

2003
Sandra ja Krista otsivad võimalusi raha teenimiseks ja mõlgutavad, et võiks avada erootikaliini. Teen väikese kalkulatsiooni ja järeldan, et kasumit see teenima ei hakka, pakun välja, et võiks teha sellest perfoka. Arutame edasi ja sünnib "KUUM KUNSTILIIN". Kutsume kampa kursusekaaslase Kristini. Kuna tegemist on mõnevõrra erineva asjaga, kui varasemad Avangardi-projektid ja juures on ka uusi liikmeid, otsustame välja kuulutada uue rühmituse. Keelel sünnib PinkPunk. Nüüd on vaja logo, klippi ja flaiereid. Käiku läheb Marioni roosa printsessikleit, Mere Keskuse putkadest leiame lisaks punase ja valge kleidi. Mõeldud lastele vanuses kuni 10 aastat aga ttegelikult venib selga igaühele. Sünteetika. Projekt õnnestub ja üldjoontes on rühmituse imago sellega paika pandud. Krista rohkem kaasa ei löö.

Open Call Clevelandi perfokafestivalile. Inspiratsiooniks jällgie rahapuudus. Sandra ja Kristin mõtlevad välja, et nad võiks ilu eest palka saada. Iseenesest on see pinkpungistatud versioon Sandra varasemast kerjamisperfokast. Esimene välisesinemine.

Samal aastal on kaks rohkem näpuharjutusena kirja minevat perfokat eestis (Leav Home ja Black Sabbath), viimase puhul on ainus oluline asi, et esimest korda tuleb sisse bänditeema ning näputsaga publiku vastu suunatud agressiivsust.

Hakkame regulaarselt kokku saama ja korraldama brainstorminguid. Meetod on laenatud reklaamitööstusest. Üldiselt näeb see välja nii, et meie Sandraga tülitseme ja Kristin siis klatib ning tasakaalustab. Tal on imeline kaasasündinud omadus - ta on ilus, seetõttu rahulik ja enesekindel. Tülid on raevukad, meid lepitab tulemus. Tulemus on kunst. Kunst on katarsis. Asi töötab reaktiivmootori põhimõttel.

2004
Kummide vilinal, lennukitiivul.
Prestiizhikad välisesinemised. Kiasma. Berliin ja Berliinist otse Chicagosse.
Berliini tripil selgub et NonGrata on tegelikult Väga Hea ja neil on geniaalne idee. Enne pidasime neid alasti ringihüplejateks. Berliinis tuleb ground test perfokale I COULD BE YOUR MOTHER. Perfoka kandvaim osa on otsene füüsiline rünnak. See töötab laitmatult ning ka adrenaliinitulv on garanteeritud. Perfokas läheb PinkPungi püsirepertuaari. Nagu ka pseudofeministlik retoorika. Chicago reis on ilmutuslik - me ei ole üksi, veelgi enam, me sammume esireas. Ühtlasi saamne teada, et see, mida me teeme on interventsionism.
Tagasi eestis. KUNST ON LAHE JA POPP - transatlantilised wannabeed laiamas väikelinnas. Samal teemal: installatsioon SUURLINNA TULED.
Kristin ja Sandra käivad standardprogrammiga (FAIR DEAL, MOTHER) NYs. Mina väisan Rumeeniat.

2005
Tour de force Uus-Meremaal. Kuid. Kristin on juba mõnda aega loobunud aktiivsest kaasalöömisest, teda asendavad järgemööda palestiinlanna, maooritar, filipiinlanna, kiivitar jm. U-Meremaa näitus on tegelikult retrospektiiv, vanade tööde taasesitamine. Otsustame, et FAIR DEALi ja MOTHERIGA tuleb teha lõpp (kui just väga kead honorari ei pakuta või väga prestiizhikasse kohta ei kutsuta). Hea uudis on see, et vaadates Kulka aruannet, selgub, et me oleme etableerunud.
Inspiratsiooni otsides lendame Sandraga tagasi Chicagosse. Kuid. Maailma parim kunstifestival on ühe aastaga mandunud keskpäraseks skvotinäituseks. Jah, maailma hiilgus on kaduv. Veedame Chicagos aega omavahel tülitsedes ja mõtlikult kaduvuse üle filosofeerides. Sandra võtab senisele loometee kokku lausega "Siit me tuleme". Olen temaga nõus. Ja nüüd kus me siin oleme, siis oleks meil väga vaja uut ideed. Või vähemalt mõnda uut hästitransporditavat perfokat.
Võtame aja maha. Sandra tahab tegeleda oma asjadega ja mina oma asjadega. Las ta siis olla. Aeg kive korjata jne. Arutame, et ehk aitaks kui tuua rühmitusse värsket verd. Mõte läheb Mariannele, kes on hiljuti rühmitusest Rubensid välja arvatud. Koostööst ei saa siiski asja.
Väike esinemine Kultuuritehases. Kavandasime efektset kohaspetsiifilist perfokat, kuid viimasel hetkel viidi üritus üle teise kohta. Teeme tagasihoidliku publikuperfoka. Parim asi seejuures on, et Kristin tuleb asjaga kaasa. Kristini abielu on jooksmas karile ja see annab meile Sandraga uut lootust. See võiks tähendada, et ta tahab kunstiga tegeleda. Tahabki. Viimase peal. Sest tema tuleb ja lepitab. Pärast esimest kokkusaamist ja mõningaid meile ei suhtle ma kummagagi rohkem kui kuu aega. Kristin ja Sandra teevad perfoka oma nimede all. Perfokas on minu meelest jama. Kui poolteist kuud saab täis, helistan Sandrale. Tülist ei räägi, proovime edasi minna. Teeme kolmekesi koos suhtkoht õnnestunud perfoka LIVE FAST DIE OLD.

2006
Kevadisele Kunstihooneüritusele kavandame elusate lammastega perfoka, sellesama, mis Kultuuritehases tegemata jäi. Nimi tuli ka hea: WOOLIGANS. Juhhaidi. Masin krigiseb aga liigub. Meil on siiski palju ühist ja me vaatame tulevikku ja meil on jagatud nägemus. See nägemus on nimetatav sõnaga t o t a a l p e r f o r m a n c e. Me püüame seda kirjeldada, aga päris hästi ei oska veel. Siis, uute asjaolude ilmnedes lähme lõplikult tülli.
Kuid kuna kevadeks on juba ette valmistatud perfokas, siis pressiteadet laialimineku kohta me välja ei saada, kuid lepime Sandraga kokku, et PinPunk on sellega sisuliselt laiali läinud ning seda nime, sissetöötatud kaubamärki edaspidi ükski osapool ei kasuta.
Üldiselt läheb asi piisavalt räpaseks et välistada äraleppimine. Tunnen korraga, et mul on nendega vähe ühist. Jah, mul on kahju. Kahju. Ja ma ei kõla enda jaoks isegi pateetiliselt, kui ütlen et mu süda nuttis verd.
WOOLIGANS läheb väga hästi. Lambad kunstihoones. Vastupandamatu.


AFTERLIFE

ikka 2006
Sandra nimetab ennast Mick Jaggeriks ja hakkab koos Kristiniga taaskasutama PinkPungi nime. Lisaks tulevad rühmitusse uued liikmed Aino ja Kaarel. Uues koosseisus esitab PinkPunk siin-seal vanu perfokaid. Peamiseks uuenduseks on ühise blogi pidamine.
Aasta lõpus toimub Tartus näitus MUST TURG, kus väljas ka esimesed uued tööd.
Perfokas Pärnus kukub tehnilistel põhjustel läbi.

2007
Aino sõnul: Perfokas In Grafikal on esimene, mis ei kuku tehnilistel põhjustel läbi.
Näitus Tallinnas kukub tehnilistel põhjustel läbi. PinkPunk läheb nüüd ka ametlikult laiali.

18 Comments:

Blogger Maris Palgi said...

Kirjutatud ajalugu on kirjutaja lugu.
Tõde on kuskil, kui igal juhul hea alternatiiv parimaaastad-versioonile.
Muide, Leave Home polnud näpuharjutus, või siis väga osav - igal juhul mina sain. Katarsise.

Maris

2:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

ajalugu ongi häälte paljusus.

2:20 AM  
Blogger Unknown said...

palgi laveerib, et hoida hundid söönud ja lambad terved.

2:37 AM  
Blogger neeme raud said...

bitch

2:42 AM  
Blogger Maris Palgi said...

no kuidas siis niimoodi kohe?

minu poliitika on pigem - keegi pole päris söönud ja keegi pole päris terve; samas - vaadakem positiivset poolt - hundid pole kunagi täiesti näljas ja lammastest on ainult näksatud.

Milleks rääkida absoluutides - ma pole kellelegi valetanud.

Nii ongi.

ma tean küll, kuidas see välja paistab - kuid millegipärast on mul pidevalt hirm jääda ajalukku liiga heana või õilsana või toredana.
ja ka vana hea pahelisus pole minu rida.

pigem juba pugejana. sellise negatiivse kõrval-kõrval tegelasena.
kangelaslikkus on jama. peategelased on klišeed.

M.P.

P.S.
No saage ka minust aru - Margus ütles, et tal on mulle kingitus ja Sandra hakkab järgmisel nädalal mulle kohustuslikku erikursust andma.
Mul ei ole ju erilisi valikud.

MP
(Meeletu Pugeja)

7:11 AM  
Blogger neeme raud said...

bitchike

7:36 AM  
Blogger Aurora said...

Luuser!

12:11 PM  
Blogger Aurora said...

Ja kui juba tõe näkku ütlemiseks = õelutsemiseks läks, siis, kulla Neeme Raud, siinse seltskonnakroonika on kirjutanud inimene, kelle "totaalsetest projketidest" kirjutab ainult ta girl-friend (palju õnne selle staatuse väljavõitlemise puhul!)

1:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

oo, läks hinge aurora jah?

12:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

kes pihta saab, see karjub

3:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

vaat siis!
ja minule tundus kirjutatu suht neutraalse kirjeldusena ...

5:44 AM  
Blogger oakleyses said...

hermes, sac longchamp, new balance pas cher, kate spade handbags, north face, ray ban uk, nike blazer, burberry, nike roshe run, nike free, nike free run uk, oakley pas cher, true religion jeans, coach outlet, sac guess, air jordan pas cher, nike air max, true religion jeans, ralph lauren uk, air max, hollister pas cher, vans pas cher, ray ban pas cher, timberland, abercrombie and fitch, michael kors, tn pas cher, nike air max, converse pas cher, louboutin pas cher, michael kors, lacoste pas cher, mulberry, michael kors, air force, coach outlet, hollister, nike roshe, coach factory outlet, true religion jeans, nike air max, coach purses, lululemon, hogan, michael kors, north face, vanessa bruno, ralph lauren pas cher, true religion outlet, longchamp pas cher

8:52 PM  
Blogger oakleyses said...

herve leger, soccer jerseys, hollister, new balance, p90x workout, soccer shoes, reebok shoes, ferragamo shoes, valentino shoes, chi flat iron, beats by dre, converse, asics running shoes, jimmy choo shoes, ray ban, instyler, north face outlet, north face outlet, mac cosmetics, ralph lauren, ghd, abercrombie and fitch, nike trainers, longchamp, iphone 6 cases, timberland boots, louboutin, gucci, nike air max, bottega veneta, oakley, birkin bag, wedding dresses, converse outlet, celine handbags, lululemon, mont blanc, babyliss, insanity workout, mcm handbags, nike roshe, nfl jerseys, nike huarache, hollister, nike air max, vans, hollister, giuseppe zanotti, baseball bats, vans shoes

8:53 PM  
Blogger Unknown said...

qzz0712
pandora charms
coach outlet online
nike shoes
polo ralph lauren
pistons jerseys
canada goose outlet
coach outlet
givenchy handbags
rockets jerseys
adidas outlet

11:05 PM  
Blogger qqqqqq said...

0822jejechaussure nike free flyknit pas cher Les muscles de basket homme nike 2017 air max certaines personnes ont été serrés en raison du fonctionnement fréquent, en particulier le mollet. air jordan 1 retro high og pas cher Plus de 6 000 000 de personnes visitent la tour sans âge et basket femme sport nike air max 2017 blanche glorieuse chaque année - le symbole de la France. air jordan 11 low femme Quand quarante-quatre hommes en bonne santé, âgés de 21 à 50 ans, air jordan 11 retro price philippines couraient sur le tapis roulant qui tournait rapidement sans faire les adidas zx flux femme prix exercices physiques d'échauffement, plus des deux tiers des personnes présentaient les anomalies basket enfant nike air max 2017 de l'ECG.

8:36 PM  
Blogger Unknown said...

hermes birkin
cat boots
fitflops sale clearance
russell westbrook shoes
fake rolex
nike huarache
yeezy boost 350 v2
cheap jordans
cheap jordans
iniki

1:07 AM  
Blogger yanmaneee said...

nike foamposite
reebok outlet
yeezy boost
coach outlet store
golden goose mid star
moncler jackets
air max
goyard handbags
louboutin shoes
nike air vapormax

3:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

kd 15
goyard outlet
kyrie irving shoes
bape
off white x jordan 1
air jordan 1
hermes bag outlet
jordan outlet
Jordan Travis Scott
kyrie shoes

10:46 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home