Sunday, June 25, 2006

MAIE
2006 05(?) - 2006 23.06

Viisin Herberti koju. Preili M tuli külla. M läks ära. M lasi kella ja ütles telefoni, et tulgu ma ruttu välja, väljas on imelik kassipoeg. Ohh jah, teadsin mis nüüd tuleb - südamevalu tuleb, kassipoegadega on see ikka nii. Läksin välja. M vehkis kätega ja näitas kangialuse poole. Preili M-i vehkimist märkas möödasõitev vana Opel, peatus M-i juures ja pakkus, et võib keppi teha.
Umbes kuu vanune kassipoeg, silmad mädaga kinnikaetud, rähma ja kirpe täis, tolmune, mingi kleepuva vedelikuga koos, apaatne. Viisime tuppa, siis arsti juurde. Seal puhastati, tehti süsti, anti rohtu, anti lootust, aga mitte väga. Arst hakkas silmi puhastama, sain aru, et ei julge loomale silma vaadata, kartsin et kui laud lahti kistakse, on seal midagi jubedat, verine plöga või tühjad silmakoopad või midagi veel hullemat. Nii jäigi, ma ei mäleta kassi silmi, libisesin neist alati pilguga kiiresti üle, et ei jõuaks fokuseerida. Arst koostas haigekaardi: sünniaeg 2006 mai, emane (tegelikult päris kindlalt sugu määrata ei õnnestunud, sest olevus oli nii paksult väljaheidetega koos). Selle napi info põhjal panime loomakesele sünnikaardi tarvis nimeks Maie. Kuna kirburohtu polnud, tapsme Maiel käsitsi kirpe, Nelikümmend kirpu pidi surema, et üks kass saaks elada. Kliiniku telefon helises pidevalt - ikka aina uued leitud kassipojad oma järjekorda ootamas.
Koduteel põikasime Prismasse. Maie oli lahtises pappkarbis kaasas. (Luuletasin: "karbi peal on BOSS, karbi sees on surm", täitsa nagu fs). Inimesed tulid vastu, märkasid mu käes karvast tompu, naeratasid (ooooi, kooshka), vaatasid möödaminnes vilksti lähemalt ja ei naeratanud enam - tomp oli ebaloomulikult kägaras ja katkutud, nagu katkine mänguasi. Ostsime Prismast kassiliiva ja kassikasti.
Maie suri öösel kell kaks. Kell neli sain ka mina sellest aru. Maie oli külm ja kange, hambad irevil. Istusin, jõin Maiele ostetud piima, hakkasin nutma. Mähkisin Maie roosasse froteerätikusse, asetasin pambu kingakarpi (elegantsete proportsioonidega ja musta värvi, isegi päris pidulik nägi välja), saatsin M-ile sõnumi.
Hommikul tuli M labidaga. Kuna olid pühad ja enamik poode kinni, õnnestus tal hankida ainult suur kollane plastmassist laste liivakastilabidas. Selle labidakesega tuulasime Kadrioru pargi kõrvalistes soppides tükk aega pargimuru segamini, enne kui endale tunnistasime, et puujuurte vastu plastmassiga ei saa. Siis meenus preili M-ile, et KUMU ees oli äsja kaevetöid tehtud ja seal on seega pinnas läbihekseldatud. Läksime sinna, üleskaevatud platsike asus otse KUMU sissepääsu kõrval, sellest pidi tulema vist mingi dekoratiivne lilleklump. Lõime kollase labida maasse, kaevasime, M kraapis küüntega kive välja nii et maniküür lendas. Inimesed jalutasid mööda, piilusid, aga keegi õiendama või ära ajama ei tulnud. Lõpuks õnnestus piisavalt palju pinnast välja koukida ja me saime Maie mulda sängitada.
Siis helistati M-ile ja päriti, et kas ja millal me ükskord jaanitulele jõuame, et nemad ei jaksa enam oodata, tahavad juba jooma hakata. M (murtud küüntega) kuulas kulm kortsus ja prahvats siis telefoni, et ta matab praegu oma kassi. Ja kui nad tahavad, võivad nad ilma temata jooma hakata, tal pole nagunii peotuju, sest kass on nagu perekonnaliige. Seepeale tuldi meile ilusti autoga järgi, sest inimesi ei tohi mures üksi jätta, eriti jaanipäeval, mil nagunii pooled ennast ära tapavad, sest neid ei kutsutud peole.

17 Comments:

Blogger Maris Palgi said...

oi kui palju sublimatsiooni siin on

5:05 AM  
Blogger neeme raud said...

sa pead silmas seksi või?

5:35 AM  
Blogger Maris Palgi said...

ei.

5:46 AM  
Blogger neeme raud said...

mmmm...aga valgusta mind, inimhingede insener, õpeta mind ridade vahelt lugema, sõnade taha nägema.

5:53 AM  
Blogger Maris Palgi said...

ei viitsi

9:47 AM  
Blogger neeme raud said...

halb tuju?

1:37 AM  
Blogger Maris Palgi said...

halb tuju.

8:47 AM  
Blogger neeme raud said...

kahju

10:45 AM  
Blogger Maris Palgi said...

suurem kahju on juba tehtud (kellegi peale paha tuju välja elatud), kuid see ei olnud õnneks sina

1:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Amatöörpsühhoanalüütik:
Kiisu Maie -- laps, mida fertiilses eas M-d soovivad.
Tema kehv seisund -- idee lapsest on olemas, kuid on ill-fated.
Maie surm -- lapsesaamine on teadmata ajaks edasi lükatud.
Maie matmine KUMU juurde -- vihje, et laps tuuakse kunsti altarile ohvriks.

1:53 AM  
Blogger Maris Palgi said...

NB! Avastasin siin psühhoanalüüsi, mis kannab minu omade põhjalikkuse pitserit, kuid see ei ole minu oma.
Igaks juhuks ütlen, kuivõrd psühhoanalüüsid võivad puudutada tundekeeli.

4:15 AM  
Blogger Maris Palgi said...

Aga samas.
Miks suri see kassike just Sinu kodus - tänaval pidas ju vastu...? Võib-olla oli kassi väljarebimine oma loomulikust keskkonnast nartsisslik ja fataalne viga?
Väga sümboolne juhtum igal juhul, eriti anonüümuse kommentaari valguses.
Sinu korter - koht lahkumiseks, mitte uue elu alguseks.

8:32 AM  
Blogger neeme raud said...

Jah, tænan, psåhhoanalååtiku abil mïstan nååd - kassike panustas algusest peale påsisuhtele. Tema motoks oli "Kuni surm meid lahutab". Mina seevastu olin rohkem åhe-øø-suhte peal væljas. Kaval kassike aga leidis lahenduse, mis rahuldas m¨lemaid pooli - ta suri juba esimesel øøl.

4:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

10:59 PM  
Blogger Unknown said...




Lucky me I ran across your site by chance
https://decor-ksa.com/iron-fences/
http://mchaabaty.com/dawadmi/
http://mchaabaty.com/templates/
http://mchaabaty.com/riyadh/
http://mchaabaty.com/stone/
http://mchaabaty.com/heritage/

4:38 AM  
Blogger Unknown said...

qzz0712
pandora charms
coach outlet online
nike shoes
polo ralph lauren
pistons jerseys
canada goose outlet
coach outlet
givenchy handbags
rockets jerseys
adidas outlet

11:06 PM  
Blogger Unknown said...

fila
nike cortez
ralph lauren uk
nike air max 90
nike flyknit
adidas tubular shadow
michael kors outlet
golden goose sneakers
kd shoes
longchamp handbags

1:04 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home