Sunday, August 10, 2008

Näitlikult tõestatud hüpotees, mis väidab, et häid asju on alati vähe.

Kirjanik Hasso tõi Peetri kätte oma verivärske romaani käsikirja. Mitusada lehekülge teksti. Hassol on kombeks kirjutada käsitsi masinal. See oli ainueksemplar. “Loe see läbi ja siis põleta ära,” ütles Hasso.
Peeter luges käsikirja läbi ja põletas ära. Peetri sõnul oli see väga hea romaan, tema meelest üks parimaid Hasso tekste. Erakordne teos. Verstapost Eesti kirjanduses.

On Stella uue plaadi esitlus. Tiraazh 500. Kontsert läheb väga hästi, Stellat võib julgelt nimetada kultusbändiks. Võin ette kujutada plaadiarvustusi järgmise nädala lehtedes. Ülivõrded, aasta plaat, kauaoodatud esikalbum Eesti alternatiivmuusika kroonimata kuningannalt. Viiis punkti viiest, kümme punkti kümnest.
Tanja haarab mu käevangu ja hakkab mind plaadileti poole lükkama. Arusaadav, ta tahab, et talle kingitaks plaat, pakun, et kindlasti tahab ta ka pühendust. Ja kuna tal endal puudub selleks igasugune põhjendus, siis kavatseb ta mind alibina kasutada. Mõistlik. Läheme Lotte juurde. Lotte seisab, käes peotäis plaate. “Tsau Lotte,” ütlen. Samal hetkel kahmab Tanja Lotte käest plaadid ära. Ta teeb seda sellise otsustavusega, et Lotte kaotab oma ülikõrgetel kontsadel hetkeks tasakaalu. Hetkeks on ta hämmeldunud ja ehmunud ja siis saab tasakaalu tagasi ning taastab enesekindla naeratuse. Midagi pole olnud. (Mulle meenub lõpulause Barbarellast: "Inglitel pole mälu"). “Palun signeerige ka!” nõuab Tanja.
Hommikul kodus loen oma saagi kokku – üks plaat ainult ongi jäänud mulle kotti. Huvitav, kas ülejäänud võttis Tanja või jagasin ma need ise laiali?
Lotte helistab ja ütleb, et neil varastati kogu tiraazh Mammu autost ära. Uurib, palju minu käes plaate on. Ainult üks – ei saa aidata, paha lugu, kuidas siis nii, oi-oi, ja võetigi kõik plaadid ära? “Pole midagi,” arvab Lotte: “kohe teeme uue tiraazhi.”
Paar päeva käib jutt uuest tiraazhist, siis ütleb Lotte MSNis et läks mehest lahku ja on nüüd täiesti rahatu. Ja kavatseb minna määramata ajaks hääletama.
Niisiis on minu käes ainus teadaolev eksemplar, kuhu peale salvestatud oluline peatükk kohalikust popmuusikajaloost. Aasta album. Ainsuses.

Olen taaskord kaasatud riigipea matuste ettevalmistamise projekti. Novembris tulevad. Tõsi küll, tegemist on kõigest ümbermatmisega. See on muidugi mõningane pettumus. Samas, ma saan neist ka aru, praegu on vaesed ajad ja tuleb käituda säästlikult. Märksõnaks on recycling - ja seda ka rahvuslikku kokkukuuluvustunnet kasvatavate projektide puhul. Loodan siiski, et see ümbermatmine on tegelikult mõeldud eelproovina, väikese soojendusena enne päris sündmust. Mina igatahes olen valmis.

6 Comments:

Blogger oakleyses said...

gucci outlet, nike air max, tory burch outlet, oakley sunglasses, prada handbags, ugg boots, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, louis vuitton, kate spade outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, tiffany jewelry, replica watches, michael kors outlet, longchamp outlet, louboutin, burberry, burberry outlet online, michael kors, christian louboutin outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, replica watches, oakley sunglasses, tiffany and co, nike free, michael kors outlet, ugg boots, louboutin shoes, ugg boots, uggs on sale, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, longchamp, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin outlet, nike air max, ugg boots, michael kors outlet

10:30 PM  
Blogger oakleyses said...

herve leger, soccer jerseys, hollister, new balance, p90x workout, soccer shoes, reebok shoes, ferragamo shoes, valentino shoes, chi flat iron, beats by dre, converse, asics running shoes, jimmy choo shoes, ray ban, instyler, north face outlet, north face outlet, mac cosmetics, ralph lauren, ghd, abercrombie and fitch, nike trainers, longchamp, iphone 6 cases, timberland boots, louboutin, gucci, nike air max, bottega veneta, oakley, birkin bag, wedding dresses, converse outlet, celine handbags, lululemon, mont blanc, babyliss, insanity workout, mcm handbags, nike roshe, nfl jerseys, nike huarache, hollister, nike air max, vans, hollister, giuseppe zanotti, baseball bats, vans shoes

10:37 PM  
Blogger oakleyses said...

louis vuitton, toms shoes, moncler outlet, canada goose outlet, ugg,uggs,uggs canada, hollister, coach outlet, canada goose, moncler, doudoune canada goose, juicy couture outlet, michael kors handbags, sac louis vuitton pas cher, pandora charms, canada goose, swarovski, louis vuitton, louis vuitton, doke gabbana outlet, wedding dresses, pandora jewelry, ugg boots uk, moncler, juicy couture outlet, swarovski crystal, moncler, lancel, moncler, supra shoes, michael kors outlet, replica watches, louis vuitton, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose uk, thomas sabo, pandora charms, michael kors outlet online, ugg pas cher, marc jacobs, canada goose, moncler, montre pas cher, barbour, canada goose outlet, links of london, barbour jackets, karen millen, canada goose, moncler, bottes ugg

10:42 PM  
Blogger Unknown said...

michael kors outlet online
lebron 15
golden goose outlet
crazy explosive
off white jordan 1
kobe 11
mbt shoes outlet
nike polo
coach outlet
off white clothing

1:09 AM  
Blogger lamiss ibrahim said...


I definitely love this site.
https://lamissibrahim.doodlekit.com/blog
http://prokr.emyspot.com/
http://prokrservices.ahlablog.com
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

10:43 AM  
Blogger yanmaneee said...

nike jordans
lacoste polo
air jordan
balenciaga
kd 10
cheap jordans
adidas ultra boost
nike air max 97
air jordans
louboutin outlet

3:09 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home