Thursday, May 18, 2006

verine öö

Ärkasin selle peale, et püüdsin sügavamale voodi sisse pugeda. Imelik, et mõnest asjast kohe saad aru, näiteks kui keegi, kel surm tõesti silme ees, appi karjub, saad aru, et see on päris. Küllap on see kuskile sügavale sisseprogrammeeritud alarmimehhanism, mis peab käivitama automaatse evakuatsiooniprogrammi. (näiteks kui mu vanaema maja keldris oli üks kodutu ära surnud ja roiskuma läinud ja ma vanaemale külla läksin, kohe kui ma tundsin maja ümber hõljuvat vinet, sain aru, et keegi on surnud ja et see on inimene, mitte rott või koer.) Nüüd oligi keegi koridoris just sellise hirmsa häälga karjunud. Ärkasin meeletu hirmutundega. Teadsin et surm on koridoris ja mina olen väike, haiglaselt valge nahaga (mis kaetud sinakate veresoontega), poolpime loomake, troglodüüt, pean ruttu peitu pugema, kuhugi sügavamale. Koridorist, minu ukse tagant (tundsin kui õhuke see uks on), kostis rütmilist korinat. Umbes nii: HHHHGGGGRRRHHHHHHHH-HHHÄÄÄÄHHHRRRRRRRRHHHHHHH-GGGGKKKKKKKHHHHHHHHH-GRRRHHHHHHHH-HHHHHHRRRRRRRRHHHHHHH-GGGGKKKKKKKHHHHHHHHHÄÄÄÄ-jne. Ärkasin uuesti oma norskamise peale. Olin korina rütmis hetkeks unele suikunud. Mõistsin, et see oli nüüd küll väga vale reaktsioon teise inimese surmaheitlusele, tundsin enda pärast häbi, häbitunne kiirendas pulssi, pumpadi-pumpadi - verd ajju ja palgele, hakkasin inimese rolli sisse elama, lambid läksid põlema, südametunnistus hakkas tööle, moraal, eetika, abivalmidus, kangelaslikkus, ligimesarmastus. Minus toimus ülikiire evolutsioon uruloomast kaasaegseks sotsiaalseks inimolendiks. Jooksin esikusse, tegin ukse lahti, nägin koridoris naabrimeest ja siis trepi jalamil ebaloomulikus asendis lebavat inimest. Naabrimehel oli käes telefon, ta oli juba kiirabi kutsunud. Asi selge, üks kodutu oli koridoris ööbinud ning trepist alla kukkunud, peaga vastu kivipõrandat. Jäime kolmekesi - naabrimees (kiire, julge, abivalmis), mina (argpüks, kasutu) ja kodutu (elutu) - parameedikute saabumist ootama. Tulid mehed oranzhides kombenesoonides, vinnasid keha üles, panid pea otse. Mees elas, pea tegi jõnksu ja laubal asuvast haavast hakkas paksu rubiinpunast verd purskama. Sain sellest vaatepildist peaaegu et religioosse elamuse, tundsin kui imeline ja õpetlik on see, et selle räsitud, sissepekstud, alandatud, lehkava, ennast täiskusnud keha sees voolab ikkagi puhas ja täiuslik substants. Kõik on üks. Inimene on nahkkaantega raamat.

9 Comments:

Blogger Maris Palgi said...

haarav

2:52 AM  
Blogger neeme raud said...

elu on ajaviide

3:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

6:15 PM  
Blogger Unknown said...

qzz0712
nike outlet
michael kors outlet
nba jerseys
barcelona jersey
michael kors outlet
spurs jerseys
pandora jewelry
mulberry handbags
cheap mlb jerseys
oakley sunglasses

10:56 PM  
Blogger qqqqqq said...

0822jejeNike Shox basket nike blazer bordeaux R3-R4 est essentiel que sur le web shoppers utilisera cela pour s'affilier avec de nike basse homme blanche haute qualité sur le magasin de chaussures en ligne. Il asics gel lyte 3 beige blanc existe divers produits qui prétendent faussement enlèvement de chéloïdes et beaucoup chaussure nike air huarache blanche de gens peuvent commencer à penser qu'une solution nike air max jordan fantastique n'existe tout simplement pas. C'est exactement ce que je veux air jordan flight france dire exactement, chacun de nous peut vraiment augmenter ce nike air max huarache basketball que chacun de nos vraisemblables peut être en ce qui concerne l'acquisition chaussure nike hommes air max sb montant physique.

8:28 PM  
Blogger Unknown said...

vapormax
ysl
coach outlet sale
kd 10
lebron 11
paul george shoes
air jordans
nike jordans
michael kors handbags
adidas crazy explosive

12:42 AM  
Blogger Afgan said...

I can only express a word of thanks. Because with the content on this blog I can add knowledge I, thank has been sharing this information. Do not forget to visit our website to share information and knowledge about health. |
menghilangkan TB Kelenjar |
Obat Tb kelenjar Di Apotik
Solusi Pengobatan Alami paling ampuh |
Obat Kista Herbal terbaik

6:48 PM  
Blogger yanmaneee said...

supreme clothing
caterpillar boots
michael kors outlet
nike huarache
coach bags sale
kobe basketball shoes
moncler jackets
nike flyknit
air max 97
fila shoes

3:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

off white clothing
yeezy 350
goyard
off white clothing outlet
goyard store
jordan shoes
golden goose sneakers
goyard bag
ggdb
off white outlet

10:40 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home